INCDFP INFP
  Estimarea impactului cutremurelor

Monitorizarea seismică a structurilor

Pe baza datelor de la senzorii seismici instalați în structuri se poate evalua rapid răspunsul acestora la cutremur. INFP oferă soluții complete pentru implementarea unui sistem cu acest scop. Mai multe detalii aici.

ShakeMap

Reprezintă un sistem care permite estimarea rapidă și reprezentarea severității mișcării terenului generată de un cutremur important, ținând cont și de înregistrările stațiilor seismice din România. Mai multe detalii aici.

Seisdaro

Reprezintă un sistem care permite estimarea rapidă a pagubelor generate de un cutremur în România, sub formă de clădiri afectate și pierderi socio-economice. Mai multe detalii aici.

Network-risk

INFP și CRMD au dezvoltat recent o metodologie care oferă capabilități avansate de analiză a implicațiilor directe și indirecte ale hazardelor naturale asupra rețelelor de transport. Metodologia este integrată într-un toolbox pentru ArcGIS intitulat Network-risk, care a fost testat cu succes pe București, contribuind la estimarea timpilor de intervenție pentru ambulanțe și pompieri, în cazul producerii unui cutremur major. Mai multe detalii aici.


INFP


Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului

  • INCDFP
  • EPOS-RO