INCDFP INFP
  Educație și informare

Rețeaua Seismică Educațională din România

Creată în 2012 ca o primă inițiativă de educație seismologică în școlile din România, Rețeaua Seismică Educațională din România (ROEDUSEIS) dorește să aducă mai aproape de elevi, studenți și profesori subiecte importante din aria Științelor Pământului, prin implicarea directă în procesul de monitorizare, analiză și interpretare a cutremurelor de pământ. Mai multe detalii aici.

Expoziția Mobilă despre Cutremure (MOBEE)

Dezvoltată în cadrul unui proiect național, MOBEE (Mobile Earthquake Exhibition / Expoziția Mobilă despre Cutremure) prezintă publicului larg cele mai importante și actuale informații despre cutremure, într-o formă accesibilă și atractivă. MOBEE este ușor de transportat și utilizează machete 3D alături de aplicații digitale interactive pentru a ilustra un parcurs itinerant - de la cauze la efectele cutremurelor și la ce putem face pentru reducerea riscului seismic. Mai multe detalii aici.

Vizite și ateliere la INFP

Sediul central și câteva dintre observatoarele seismice ale INFP (Muntele Roșu, Timișoara, Vrâncioaia) își deschid porțile pentru a fi vizitate, atât de clase de elevi și profesori (ex: în cadrul programului Școala Altfel), cât și de grupuri de persoane interesate de domeniul seismologiei. Mai multe detalii aici.

Turul ghidat „Bucureștii și cutremurele”

Acest tur reprezintă o plimbare prin Centrul Bucureștilor (Zona Universitate-Magheru-Calea Victoriei), în compania unui cercetător INFP și a colaboratorilor noștri pe diferite arii de expertiză (istorie urbană, inginerie seismică etc.). Mai multe detalii aici.


INFP


Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului

  • INCDFP
  • EPOS-RO